Morphine Suffering

А ти слухаєш український ґроул?

Боярка.

Для більшості з нас це просто місто, але для любителів  металкору – це батьківщина українського досить відомого гурту Morphine Suffering.

Спитаєте: шо за «Морфіни»? Відповімо, що це «криниця пост-хардкору» для вашого плей листа. «А що за назва така?» – скажете, а це насправді родзинка гурту. Назва перекладається як «Страждання від морфіну». Гурт пропагує повну відмову від наркотиків та інших шкідливих речовин. Ось так. Усі учасники гурту не палять, ну, хіба що менеджер, але в умовах нашого шоу-бізнесу, йому це можна пробачити 🙂

_FFtajwtVDs

Трішки про історію. Днем народження гурту хлопці вважають 27 липня 2008 року, оскільки саме в цей день дебютували на фестивалі «Дубки» в Черкасах. З цього дня гурт почав агресивно і наполегливо займатися своєю музичною діяльністю, яка дозволила їм вже через п’ять місяців записати свій перший міні-альбом «Заплати и Сдохни», а вже в січні Morphine Suffering презентували свіжоспечений альбом у київському клубі «Барви» та інших містах. Через певний період часу команда зайнялася організацією власного проекту під назвою «Boyarka Rock Fest», де вони і виступили і котрий проводився двічі. Проте в період між першим і другим фестивалем в групі сталися деякі зміни, а саме – заміна вокалу. Новим вокалістом став Юрій Ключник, колишній гітарист вінницького гурту «Серце Дженіфер». Навесні 2010 року записали сингл на пісню «Ну скільки ще…?», а вже в травні записали дебютний кліп на цей ж трек. Літо для музикантів теж стало продуктивним. І все наче добре, проте 11 серпня 2012 року вокаліст гурту Юрій Ключник оголосив про вихід з проекту через внутрішні конфлікти, більше того, він залишає за собою право на пісні з альбому «Світло не згасне». Таким чином, забороняється виконання цих пісень усіма наступними вокалістами гурту згідно із авторськими правами. Але, на щастя для фанатів, нещодавно гурт викупив у Юрія право на виконання пісень, тож тепер ми можемо насолоджуватися усіма піснями гурту із 2008-ого року!

 З плином часу, який був рівнопропорційним зросту популярності їхньої музики, зміною учасників гурту та фестивалів, де вони виступали, збільшувався їх репертуар, кількість студійних альбомів та кліпів. Так їхня дискографія уже складається з чотирьох альбомів, два з яких студійні і два EP, записано чотири сингли та знято п’ять кліпів. Хлопці «розігрівали» фанів перед концертами декількох відомих західних гуртів: Dreamshade, Eskimo Callboy, Dead by April та Asking Alexandria. Порівнюючи із Jinjer, хлопців можна назвати справжніми патріотами та «просувачами» української музики – 20 треків рідною мовою.  Тож Jinjer теж треба повчитися у них.

QKZKu-Rk8pA

На своїх виступах, будь це open-air чи indoor концерти, вони вміють запалити публіку важкою музикою, котра комбінується з елементами електроніки, що в свою чергу додає оригінальності їх виступам, адже зараз не так вже і багато українських «важкомузикантів» творять таку музику. Окрім хорошого екстрім-вокалу, в Андрія не відстає також і чистий вокал, а у поєднанні взагалі виходить цукерочка. Гурт дуже привітний та щирий. «Морфіни» не ховаються від фанатів після виступів і, йдучи на зустріч, не соромляться власноруч продавати свій «мерч» у наметі атрибутики на фестивалях, аби фанати могли придбати бажаний компакт-диск чи постер, який хлопці з радістю підпишуть. Їх виступам крутості хоч відбавляй. Людей, котрі просто будуть стояти і просто слухати їх музику, не існує. Ми з вами будемо або стрибати, або трясти головою, чи принаймні відбивати ногою певний ритм повторюючи за ударником Олексієм Шатохіним. Власне, це нереально крутий гурт, котрий не залишить байдужим нікого!

3

Поглянувши на усе вищесказане, можна зробити тільки один висновок: Morphine Suffering талановиті від п’ят до голови. Грають правильну музику і дотримуються правильного способу життя. Тож кидаймо цигарки і їдемо на «Захід» їсти фрукти з «Морфінами»! 🙂

Далеко не останній кліп на “Останній крок”:

https://www.youtube.com/watch?v=UrePuRu_z9Q

Склад гурту:

Андрій Герасименко —вокал (з 2012)

Владислав Рильський —гітара, бек-вокал (з 2008)

Олексій Шатохін —ударні (з 2009)

Сергій Сохряков — бас-гітара (з 2015)

Фото із соціальних мереж

Юлька Драган