Богдан Грубий

Моя музика для того, аби слухач пізнав мене

Нещодавно в мережі з’явився музичний кліп Bodich Gru «Я на війні». Богдан Грубий – автор і виконавець цієї пісні, студент-журналіст, молодий музикант та поет, що створює особливу музику та змістовні, повні якравих метафор тексти. Хто ж він насправді, і про що його творчість?

https://www.youtube.com/watch?v=040ytRDbjv4

cEQRbk6xd20

Богдане, коли ти відчув, що мусиш певні емоції передавати через музику?

Я не думаю, що відчув це. Просто коли навчився грати на гітарі, мої тексти якось самі почали лягати на музику. Завжди простіше писати музику на власні слова.

Що тебе надихає?

Не думаю, що мене щось надихає. Те, що я пишу – це я сам на папері чи в пісні. Тобто те, що відчуваю, переживаю, над чим роздумую.

Чи є у твоїх піснях якийсь меседж? Що ти хочеш передати своєю творчістю?

Через власні пісні я нічого не хочу передавати чи доносити. Моя музика та вся творчість для того, аби читач/слухач пізнав мене.

Маєш кумирів серед музикантів, людей, на яких прагнеш бути схожим?

Ніколи не робив собі кумирів. Хочу бути оригінальним. Бути собою. Тому й не роблю музику, яку зараз всі слухають, а пишу те, що зараз в мені.

Нещодавно в мережі ти опублікував буктрейлер на власну книгу “Zебра”, де зазначаєш: “Zебра – це моє життя. Біло-чорне, чорно-біле – не знаю. “Zебра” не про щось, вона не описує нічого. “Zебра” – це я на папері.” Чого ж чекати від твоєї першої книги? Коли і де її можна придбати?

«Zебри» ще немає. Але скоро з’явиться. Від неї варто чекати моїх більш ранніх творів, викладених чорними та білими смугами. Решта – за читачами.

Ти пишеш музику та тексти власних пісень, публікуєш книжку «Zебра», вчишся на кафедрі журналістики.. То хто ти передусім: музикант, письменник чи журналіст?

Я й сам чітко не знаю хто я. Хоча останнім часом журналістом себе все менше відчуваю. Думаю, я письменник, який виконує свої твори під гітару.

Які творчі плани? Маєш амбіції виходу на велику сцену?

Жодних амбіцій у мене немає. Якби була можливість, просто продав би свої пісні. Не бачу себе на великій сцені. А щодо планів – ніколи не планую. Просто живу тут і зараз. Ісус Христос казав: “Чи зможете ви переживаннями додати собі хоч сантиметр до росту? Не піклуйтесь про завтрашній день, він сам про себе попіклується”.

Про що мрієш?

Мрію про щасливу сім’ю та можливість все життя займатись улюбленою справою.

https://soundcloud.com/zuzlmth65y6l

Фото з соціальних мереж.

Оксана Чорна