Друга ріка

«Друга ріка»: двадцять років любові та драйву

Цього року ветерани вітчизняної рок-музики – улюблений гурт мільйонів українців «Друга ріка» святкують свій двадцятий день народження. За час творчості колектив набув статусу одного із найуспішніших на українській сцені.

z0VaDQENlsk

Якісна музика на студійних записах і в кліпах, що не зникають з телеекранів та справжній рок-н-рольний драйв на концертах  дозволяють 2R впевнено утримувати цю позицію. Сьогодні склад гурту є таким: Валерій Харчишин – вокал, Олександр Барановський (Корадо) – гітара, Сергій Біліченко– гітара, Сергій Гера (Шура) – клавіші, Олексій Дорошенко – ударні. Плоди творчості 2R: 6 альбомів (головний альбом “Рекорди” досягнув статусу “золотого” в день виходу), збірник кращих пісень – бестселер минулого сезону, 10 топових синглів, 27 відео, 20 з яких очолили музичні чарти країни, а також  участь у великій кількості концертних турів та фестивалів.

Також «Друга Ріка» першими в Україні дали концерт у соціальній мережі. А ще раніше експериментували на одній сцені з Національним Академічним Оркестром Народних Інструментів України (НАОНІ).

«Друга Ріка» – це якісне звучання, неординарні кліпи, невичерпний драйв і справжня жива музика, що існує без кордонів та форматів.

Двадцяту річницю творчості гурт святкував сольними концертами у дев’ятнадцяти містах України впродовж лютого-березня цього року. Чернівців, на жаль, серед цих міст не було. Проте для буковинців 2R співали 9 квітня на відкритті фітнес-клубу.

Спочатку фронтмен гурту Валерій Харчишин привітався з публікою й зізнався, що людей у Чернівцях зібралось більше, ніж у будь-якому місті з нещодавнього туру. І справді, прихильники гурту заповнили весь майданчик перед ТЦ «Майдан» так щільно, що ніде було й проштовхнутися. А потім усі поринули у бурхливий потік з якісної музики: нових композицій та улюблених пісень, які натовп співав так гучно, що навіть не було чутно вокаліста.

WlvFTqL6OlA

Музиканти, сповнені живого драйву, заряджали публіку, спілкувалися й жартували. Валерій Харчишин також зіграв на клавішах та ударних. А коли він грав на саксофоні, уся публіка, слухаючи його, затамувала подих.

Зімкнувши повіки, піднявши руки вгору з увімкненими екранами телефонів та шепочучи давно знайомі слова – саме так усі насолоджувались найбільш очікуваною піснею «Три хвилини». Відпускати хлопців ніхто не хотів, 2R виконали ще дві композиції.

NC1uddVhNyw

Та навіть після цього оплески та захоплені вигуки не стихали. Музиканти подякували публіці й зізнались, що йдуть гуляти вечірніми Чернівцями.

Фото із соціальних мереж

Оксана Чорна