Superkeks!

Про буковинський поп-панк від «свіжоспеченого кекса»

Superkeks – чернівецький поп-панк гурт, створений у 2012 році. Саме тоді у світ вийшла їхня перша композиція  «Закидаю». За чотири роки творчості музиканти записали 2 міні-альбоми «For Our Ex» (2014) та «НеАльбом» (2015), зняли 2 відеокліпи на пісні «Руку Тримай» та «Pop Punk», відіграли на багатьох концертах та фестивалях. Сьогодні буковинські поп-панки записують нові композиції та ведуть власний відео-блог #SUPEKEKS_VLOG для того, щоб показати слухачам життя гурту зсередини.

https://www.youtube.com/channel/UCRKKruItGoCNQkxgTeLnjdA?nohtml5=False

Склад Superkeks багато змінювався. Тепер команда складається з Антона Романця (вокаліст, автор текстів), Боді Волошина (гітарист), Діми Вагура (басист), Боді Маковея (барабанщик), Вадима Драбюка (гітарист).

2ZPabLu0uv8

Найсвіжіший продукт гурту – «НеАльбом» (2015). Цей міні-альбом називають повним перезавантаженням гурту, адже тут і нові композиції, і дещо оновлене звучання. «Перша композиція «Відчуваєш» – про зламане кохання, друга «Той Хто Ти Є» – про внутрішні проблеми людини, а «Останній шанс» є, напевно, найбільш загадковою з усього міні-альбому – її можна трактувати по-різному, тож нехай кожен сам відшукає у ній свій особистий сенс», — говорить Богдан Волошин.

Цікаво, що музиканти не хочуть грати пісні, які написали більше трьох років тому. Це колективне рішення. Хлопці вважають, що такі пісні своє віджили; тоді вони були доречні, а тепер недоречні.

Гітарист Вадим – студент, майбутній журналіст. У Superkeks хлопець з початку літа минулого року, та музиканти кажуть, що він дуже швидко адаптувався, що у нього великий потенціал. SHELTER OF UKRAINIAN MUSIC поспілкувався зі «свіжоспеченим кексом».

Вадиме, розкажи, як потрапив у Superkeks, чому вибрав саме цей гурт?

Мені написали: «Потрібен гітарист, можеш спробувати». Я прийшов на репетицію до хлопців, і ми одразу ж зігралися. Уже через тиждень був перший концерт.

Опиши кількома словами учасників гурту: Бодю Волошина, Діму Вагура, Бодю Маковея, Антона Романця.

Хлопці – веселі, щирі та позитивні. На репетиціях постійно жартують та відриваються. Але Бодя Волошин водночас дуже відповідальна людина, вирішує всі проблеми гурту.

Звідки Superkeks бере ідеї для творчості?

Набираємось емоцій та просто намагаємось передати їх через музику. Приходимо на репетиції й пропонуємо свої ідеї. Більшість текстів пише вокаліст Антон, а музику створюємо разом.

Маєте кумирів серед гуртів в Україні та світі?

Для мене особисто – це харківський гурт Dance party. Dance! Dance! та їхній вокаліст Єгор Митрофанов. Я вважаю, що хлопці роблять дуже круту музику, хотів би сам грати на такому рівні.

Що тобі найбільше подобається у вашій творчості?

Найбільше подобається те, що через музику можу показати свої переживання та емоції. Творчість у кожного інша, можна виділити власну індивідуальність, показати себе.

Ви вже грали в багатьох містах Західної України. Де найкраща публіка?

У Кам’янці-Подільському. Ми там були кілька разів, у 2015 грали на фестивалі «Республіка». Там завжди весело. Багато людей, вони танцюють, підходять до сцени.

У Чернівцях публіка більш спокійна, слухачі люблять посидіти збоку та подивитися.

Учасники гурту поєднують музику з роботою, ти – з навчанням. А що для вас на першому місці?

Для мене головною є власна творчість, поза Superkeks. Гурт – це коли всі приходять та змішують свої ідеї. Але там існують певні обмеження. Наприклад, Superkeks має грати лише поп-панк. Я ж вважаю, що у творчості обмежень не має бути.

Про що ти мрієш?

Найбільше моє бажання – реалізувати себе як музиканта, робити те, що подобається та досягати в цьому успіхів.

DSC_0142

Фото із соц. мереж
Останнє фото Юлії Драган

Оксана Чорна