JINJER

А як без дез-металу?

“After all be yourself and do not

 follow mainstream.

Є. Абдюханов

         Українці талановиті у всіх напрямках, і українки – теж. Здавалося б, куди жінці до дез-металу в нашій країні? Насправді, зараз ми відкриємо вам очі на дещо незвичайне – гурт JINJER! (Danger: для палких шанувальників “м’яса”). Спитаєте, що ж в них особливого? Відповідь – Таня. Так, так, Танюшка надовго залізе вам у вушка 🙂

logo

Щодо історії гурту, то варто згадати, що за своє 7-річне існування вони випустили 2 альбоми та відзняли 4 кліпи. Родом всі учасники з міста Горлівка, Донецької області. Із вибором стилю п’ятеро хлопців довго не вагалися, адже всі були шанувальниками прогресивного року. Та всі ми в курсі, що починати важко, і не всі можуть довести роботу до пуття, тому в 2009 році вокаліст покинув гурт, що, мабуть, стало великим плюсом, адже вже в 2010 на вокал запросили Тетяну Шмайлюк – вчительку англійської мови у початкових класах… з прихованим талантом… до ґроулінґу (див. – ґроулінґ) А що вміла ваша вчителька?

jinjer-band-2016

Таня вдихнула у гурт нове життя, адже не кожен день потрапиш на концерт, де рокери будуть слемитися (див. – слем) під жіночий екстрім-вокал. Після багатьох змін складу учасників, негараздів та року застою, сформувався налагоджений український дез-метал гурт. У серпні 2011 року Jinjer зробили три live-відео на пісні «Destroy», «Waltz» і «Scissors», які підірвали сцену українського металу. Протягом 2012 року чутки про Jinjer розлітались все інтенсивніше. У 2012-ому на каналі TIC Televisión (Венесуела) в рамках програми «Zona Alterna» показали інтерв’ю з вокалісткою гурту. Навесні 2013 гурт поїхав у свій перший інтернаціональний тур Румунією та Молдовою, де їх сприйняли дуже позитивно. Кульмінацією туру став спільний виступ з німецьким металкор-гуртом Caliban 22 березня у Києві. Літо гурт проводив з турами по Румунії та Болгарії. Саме тоді їх помітили впливові промоутери і лейбли «важкої» української сцени та запросили на конкурс між флагманами «важкого» стилю музики. Зрозуміло, що Jinjer оголосили найкращим метал-гуртом України 2013 року. 2014 рік – готують новий альбом та знімають кліп на пісню Cloud Factory. Після релізу демонструють всю силу українського жіночого екстрім-вокалу у Польщі, Чехії, Німеччині, Бельгії, Франції та Швейцарії. Саме в цей час про Jinjer дізнаються «фестивальники» – гурт запрошений на «the Best City», «Файне місто», «Zaxidifest» (див. – фестиваль Захід), та «RE$PUBLICA» (див. – фестиваль Республіка).

WzYnIcR0z6E

jhUQZY7md_Y

Наступний світовий тур теж пройшов «на ура» – 25 концертів за місяць. Уявіть, 25 різних країн та міст щодня! Але багато і ефективно працюєш – багато маєш: JINJER підписали контракт з одним з найвпливовіших метал-лейблів у світі – NAPALM RECORDS.

«У лютому ми вирушаємо в студію, щоб записати наш третій альбом, який вийде на Napalm Records…і ми просто не в силах описати наші почуття і переживання. Ті нові пісні, які ми зараз пишемо – найкраще що ми коли-небудь грали! Перехід на такий великий лейбл відкриває для групи абсолютно нові можливості і перспективи» – пишуть Jinjer у своїй групі VK.

lUIAoJ1oZqA

Коли вони тільки починали в їх рідному місті хтось сказав за спиною: «Не підуть далі рівня місцевих концертів!» Схоже, екстрасенсами в Горлівці і не пахло – на щастя для Jinjer! Хоча ми всі знаємо, що справа не в цьому.

Талант + тяжка праця = успіх!

Відео:

Cloud factory: https://www.youtube.com/watch?v=LgFvXLbJMSE

А ви теж захотіли після цього відео зробити дреди? Якщо ще сумніваєтесь, пропонуємо ще один ролик на пісню Sit Stay Roll Over: https://www.youtube.com/watch?v=a98LI-arNS4&nohtml5=False

Фото із соціальних мереж

Юлія Драган